Wednesday, September 2, 2009

Bz...cBok...Penat..Letih..

Last week aku lik 2 kampung, letih giler..terkejar2 umah mak aku n mak Hubby...tak larat dibuatnya..nasib baik ngah CUTI BERPOSE...tak lah letih sgt...kesian tgk Bie aje...macam letih, drive laie layan kerenah aku laie...kesian sgt...aku balik kampung hari Sabtu pagi sebab Jumaat tu macam letih sgt nak gerak balik malam...samapi kampung dlm area kol 10 am...singgah gerai jualan aku....sedih tgk kurang sambutan pasal musim org belum dapat gaji n org cbok ngan belanja pose n hari raya...aku redha sebab rezeki ada di mana-mana..aku gembira sgt pasal aku baru dapat lubang supply area Kota Tinggi..supply Tudung n Brooch...peh, letih beb....nak p cari barang...pas tu anto pos laju...macam2 nak kena buat...e2 lah yang aku asyik pkir aje ni...lau leh bawak kete sepenuhnya kan senang..tak payah harapkan org...ni harapkan org kita plak makan hati...entah lah...aku pun heran, kekadang nak cakap banyak aku dah malas...paham2 sendiri ler...aku harap perniagaan aku sucsess...

Wednesday, August 26, 2009

Hubby Dah Balik!!!!!!

Tak dapat kugambarkan dengan kata2 bila terima MMS daripada Suami Tercinta...macam nak meloncat pun ada tapi memandangkan kart opis...aku batalkan ler hasrat POYO aku tuh...aku baca jer MMS tu terus aku call dia...amboi, nak wat suprise kart Mama yer Sayang...Hehehee...tak sabo nak tunggu dia sampai umah...Tapi yg sedih yer Bie balik kali Mama sambut ngan TUT...tut...kesian tgk dia...sampai umah baru Mama gtau...tgk dia frust giler...tak per Bie kejap je...sabo yer Sayang....Peh...dapat gak berpose ngan Bie...moga2 sampai raya ler dia disampingku..

Monday, August 24, 2009

Salam Ramadhan Al Mubarak

Erm...tak terlewat laie ler nak mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan...Semoga hidup kita lebih diberkati dan dilindungi Allah S.W.T..aku bercuti menyambut pose ngan Family Aku kart Kota Tinggi...this year, aku sambut sengsorg jerk...Hubby jauh tak dapat nak pose sesama...tapi dia ada ucapkan selamat berpose kart aku melalui tepon..huhuuhhhuhuhu...nangis aku syahdu sangat masa tuh...Tapi apa boleh buat, dah sebab nak mencari rezeki aku ditinggalkan sementara waktu aje...Harap2 tahun ni rezeki lebih ler...nak duit raya Sayang.....Dikesempatan ini, Aku ingin mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa kepada Suami Tercinta, Ummi Tersayang, Abg Ngah, Kak Cik & Adik Gg Tersayang...Kenkawan sekolah sume...Kengkawan Opis Kini n Dolu2...Kengkawan On9...and semua Umat Islam Di SeAntero Dunia....

Tuesday, August 18, 2009

cBok ler Ngan Keje!!!!

Hari ni memang tol2 membosankan...sampai2 aje opis macam banyak giler aku pkir sal keje...coz budak opis aku nih yg SEJAWATAN ngan aku p OUTSTATION...jadi aku yg tinggal ni jadi TENSION GILER TAHAP GABAN....benggang aku.....nak dijadikan citer...aku hanya control PERMOHONAN TIKET KE OVERSEA...tapi skrg sepanjang ketiadaan dia...aku kena uruskan yg domestik sekali..peh,rasa mcm nak gugur semua rambut2 yg ada nih...jawab call buat call macam KAUNTER TIKET JULA TIKET RAYA (bak kata APR kart opis aku nih)aku pening ler...kejap wat ni, kejap wat ni...aku kekdg tak paham sgt ler ngan org besau2 ni...mcm tak paham jerk...kejap jadi kejap x...peh, menyingga aku...tapi apa boleh buat, kita ni hanya sebesar zarah je jwtn yer...mana ada kuasa...ikutkan hati mau je menjerit sekuat2 hati tadi...nasib baik balik keje tadi p release tension kart Jalan Tar, walaupun tak berapa nak ada duit...tapi lepas ler beli sehelai PASHMINA...murah jer rege nya....RM8 je....Heheheheeh...Esok entah apa ler keje yg nak kuGILAkan lagi nih....Busan!!!!!!!!!!!

Sunday, August 16, 2009

Cincin Oh Cincin!!!!

Bermulanya kisah aku dan cincin ini...Telah lama aku jejaki cincin PERTUNANGAN & PERNIKAHANKU ini...dah lama dah ilang tau, aku pun tak tau kart mana...tiap2 mlm aku asyik pikirkan kart mana ku letak cincin ni...Tapi aku cuba ingat kan semula...entah lah tak dapat ingat ler kart mana...Puas dah aku cari wei...Malas pkir sgt ler...tapi tetap teringat tau pasal benda ni kan "Sentimental Value"...Aku try ler servey2 nak gantikan semula...mak oi harga dia skrg pun mahal....aku ingat dapat kutu bulan Sept ni aku nak beli ler...sebelum Hubby aku tau...Aku bukan nak sorok ke per, tapi aku takut gak lah lau dia tau aku buat ilang cincin tu...mesti dia pkir aku ni tak MENGHARGAI segala pemberian dia....Mesti dia tak syok n sedih kan ngan kes ni..Aku hope tak lah sampai cam tuh...Masa kehilangan ni, aku selalu takut Hubby tanya pasal CINCIN ni....Lau selalu,dia pegang tangan aku mesti dia raba2 jari aku main2 cincin kart tangan aku...tapi sekarang jarang dia buat cam tuh...Aku takut gak lau dia syak benda tu tak ada....Tapi aku rasa dia dah syak ler....Sebelum dia belayar, dia ada cakap kart aku....Lau barang2 pemberian dia bagi kart aku ilang salah satu, aku mesti kena denda...Denda yer masa dia balik dari belayar nanti baru dia gtau...Huhuuhhuhuhu...E2 yang aku berusaha giler2 nak cari n ganti cincin tuh...biarlah bergadai wang dan nyawa utk tidak melukakan & memuaskan hati Bie, Mama sanggup Sayang...

Demam Hope Bukan H1N1....

Minggu ni masuk minggu ke2 ler aku demam...demam ni bukan panas pun badan...lau panas pun kejap2 jer...aku pun nek heran sgt ngan kes ni...pelik giler...p clinic dah berkali2(lebih sekali ler)tapi sama gak...aku takut sebonarnya...tapi gagahkan gak ler...kuatkan hati pasal minggu ni nak balik kampung dah..jumpa sume kart Kota Tinggi..huhuhuhu lama tak balik...jap2 aku citer pasal demam dolu ler...selama ni aku demam tak pernah nak makan ubat beria2tapi kali ni sakit aku makan ubat sampai tak cukup ler org kata..lawak beb...(dah la takut ngan ubat)lau makan ubat mesti nak tutup idung segala...tapi kini tidak lagi!!!!sekarang merata org citer pasal H1N1...tak leh jalan2 tempat ramai org...nanti jangkit Virus ni...menyerang gegile ler Virus ni...Nyusah kan org jerk!!! Tapi kat cni aku nak kata ler ckit...naper sampai sekarang masih lagi tak di umumkan DARURAT oleh org beso2 ni ek....heran aku...cuba ler yg mati nanti anak beranak diorg....bukan setakat darurat....harta kerajaan pun sanggup lelong r utk cari ubat yer....tol tak kata aku????

Dah Lama Tak Update?!?!?

Lama sesgt tak updated blog aku yg tak baper nak best ni...sebonarnya...aku saja je buat blog ni nak lepaskna perasaan jer...dah agak lama kau tak on blog ni...bila sepi menyapa baru ler cbok2 nak update benda2 cam ni...laiepun bz kan skrg nih....

Thursday, June 11, 2009

Mama Rindu Sangat!!!

Bie, hari ni dah cukup 1 bulan Bie keje jauh ngan Mama...macam tak caya jer...Ma sebenarnya tak sanggup nak tanggung rindu di hati ini.. tapi mahu tak mahu Ma tetap kena harungi untuk kebahagian kita..Mama dah masuk 3 hari period, bapa lama Ma tak period kan...7 bulan...Bie tau kan lau Mama period pain cam mana....sekarang ni lepas p Hospital An Nur tu Ma dapat pun period, makan ubat Doc Kamsiah bagi tu ok jer...seronok giler di buatnya...Ma siap berniat lau Mama period ok, Ma nak sedekah pulut kuning tok budak opis nanti...Alhamdulilah, mungkin minggu depan ler Ma tempah kart org opis minta buatkan..Ma tak pandai sgt Sayang buat pulut tuh...

Monday, May 18, 2009

Konsert AF7 Stadium Bukit Jalil




Sabtu, 16 Mei 2009-Last minute adik aku belikan ticket..mula tak nak p...tapi bila rasa boring mencengkam di kalbu...p jugak lor...Amik ticket punyer ler rabak pocket den..RM50 lagi tuh...tahun lepas amik murah jerk...musim ni lepas geram tol aku nih...abih duit den...hehehehe..6 pm aku baru kuar dari umah..p tengok gak gerai2 yang ada bebenda dak2 af7 nih...tapi tak syok r...banyak barang tak ada..sume budjet jer ni kot...economi tak memberangsangkan..dalam kol 7.15 pm sume dah start nak line up...semu dok Q...aku pun join ler takut termasuk lambat..meleleh plak karang..macam2 ler aku pkir...takut tak cukup sit ker..tak cukup per ker...macam2 kebarangkalian ler aku pikirkan...huhuhhu...penat siot berdiri...kol 8.00 mlm baru diorg sume bukak pintu...aku masuk PINTU ARENA...aku ingat tak ramai lor, tapi bila tgk Q boleh mati gak ler lau jatuh nih...berato2 punya ler lah lama...masuk ler aku ni...dengan muka penuh TERUJA...aku pun jalan2 cari sit..lama gak cari tak jumpa Huruf X...last yer aku tanya staff kart c2...dia pun carikan...peh...aku ingat kusi empok RM50 nih...ruper yer kusi macam kart opis masa makan2..hahahhahah...padan muko den...aku disapa org sebelah...akak tu tanya, awk sokong saper?aku pun jawab ler..HAFIZ...PEACE!!! Menjerit macam nak gila kakak tuh...sama geng beb....apa lagi kami wat kecoh ler....hampir sekeliling kami sume penyokong HAFIZ!!!Hahahahahha...lagi GAWAT dibuatyer stadium ni...dalam banyak2 banner...paling HOT sekali banner ARIL...AWOKKKK!!! Besau lagi..mesti ada sponsor yang berminat kart wajah JAMBU dia tuh..hahahahah...aku perhatikan sekeliling, mana lah tau lau ternampak artis2 yang aku minat...nasib ler ni...diam tak diam..konsert dah nak start...ramai artis dah mula masuk kawasan...aku membesarkan mataku...apa lagi menjerit ler aku...Aaron Aziz tuh..mana tak giler aku nih...Hilang Pedoman kejap...sampai tak ingat laki lah sejenak..hhahaha..aku dah lah minat giler, leh lak jumpa..pastu lepas aje aku jerit nama dia...dia leh plak datang kart aku..apa lagi...kaut ajer ler huluran salam dia tuh...tunggu apaer lagi....sauk jer lah...dia p belakang, may be TOILET ler tu...dalam beberapa minute aje konsert pun mula..teruja aku ler...terjerit2..macam2 ler aku buat...macam sakan giler...masa rest plak...aku jumpa Farid Kamil...tapi salam2 je...tunggu abih konsert confirm aku dapat jumpa ko...abih je konsert...apa lagi aku meluru p depan pentas..ramai beb artis ada...TOMOK...LISA SURIA HANI...CIKGU2 AF7..SARIMAH..ramai lor...aku n adik aku siap bergambar2 atas pentas AF7 tuh...giler lah...Aku syok giler tahun ni pasal Student yang aku minat jadi JUARA AF7...tahun dolu aku punya pilihan dok no. last...so, tahun ni terubat ler...yes...Aku siap bergambar ngan Mama Apis...dapat Topi dari adik Apis...giler r...puas ati...aku kuar dari Arena dalam kol 12 Lebih r...kart luar dah tak ramai..kart arae pentas pun dah kurang...terus p makan pasal kami dah lapor...

Friday, May 15, 2009

TERLANJUR CINTA

(Rossa)Waktu bergulirLambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam Menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau Perasaanku tak terhapuskan
(Pasha)Malam menangis Tetes embun membasahi mata hatiku

Mencoba bertahan di atas puing-puingCinta yang tlah rapuh
Apa yang ku genggam Tak mudah untuk aku lepaskan
(Korus)Aku terlanjur cinta kepadamu

Dan tlah kuberikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku
Aku pun tak mengerti yang terjadi

Apa salah dan kurangku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta, aku tetap cinta….
(Rossa)Mencoba bertahan di atas puing-puingCinta yang tlah rapuh
(Pasha)Apa yang ku genggamTak mudah untuk aku lepaskan…
(Ulang Korus)


Aku sanggat meminati lagu ini..Hubby pun sangat2 suka lagu ni...aku type semula lagu ni sebab teringat sgt kart dia...masa malam last dia ngan aku kart bilik (sebelum Hubby p belayar), ada ke patut dia soh aku nyanyi lagu ni...aku kata kart dia..mabok ke Bie ni...dia jawab ler memang pun mabok...sebab nanti lepas ni mesti Mabok...Gila..Sasau Rindukan Mama...Aku pun nyanyikan tok dia...walaupun suara dah nak tdo..tapi untuk Bie ma lakukan juga...E2 ler lau dengar lagu ni aku jadi syahdu sangat...teringat giler kart dia..

Tuesday, May 12, 2009

Q8 yang menyemak

Setiap hari datang keje mesti kepala dok ingat keje ni...banyak tol benda nak buat...keje aku yang hakiki sekarang ni buat Q8. Benda ni lah yang banyak menyemakkan kepala otak aku...kekadang leh jadi "biol" dibuatnya...macam nak hentak aje kepala kart dinding bila buat Q8 yang mengarot2...Nak cakap susah sangat tak ler...yang paling aku menyampah sangat bila BADIGOL2 selalu datang jumpa kau...nak itu nak ini ler...padahal tak paham satu aper pun...keje pun sebab nak gaji tiap2 bulan...bukan keje kerana ibadat pada Allah S.W.T. Tiap2 hari dok mengadap benda yang sama...kekadang naik meluwat plak aku tengok...Tapi kau buat ni sebab dah tanggungjawab diberikan pada aku..aper2 pun tu semua kau kena wat ngan ikhlas hati...biar ler aper pun jadi...Aku dah t/tgn AKU JANJI masa masuk keje dolu2 kan...

Kena Tinggal Lagi...


Start Ahad minggu lepas, Hubby dah tinggal aku lagi tau...oPs, dia tinggal aku kejap aje...dia nak p cari rezeki..tok beli umah kami..lain2 kami dah dapat cuma buat masa ni nak kumpul harta ckit2 ler tok masa depan kami nanti..mungkin kami belum dikurniakan rezeki tok dapat anak tapi kami dilimpahi rezeki untuk mengumpul harta dolu...Buat masa ni kete dah siap bikin...dah ganti enjin...dah wat sunroaf..macam2 laie ler tapi lom sempat endorse JPJ tu r kete park kart umah aje...dah ler umah tu umah "merpati" tak ada atap parking kete...tu yang akan buat kete kami cepat buruk....Bie kata biar je, tunggu dia balik nanti dia nak cari umah sewa lain kart area2 mana2 pun tak per tapi janji umah teres...pas tu bior ler harga sewa baper pun..dia sanggup je...janji kete dia selamat...huhuhuu...penting kan kete tuh...dari bini dia yang gedempol ni...tak per aku tahu dia sayang kart aku tuh yang dia usaha nak dapatkan umah tol2 tok aku...Selalunya kalau dia p belayar aku mesti nangis...tapi kali ni aku tak nangis sebab dia kata kart aku ari tu lau aku nangis dia rampas semula aper2 yang dia bagi kart aku...huhhhuhuhu..tak nak aku...Tapi lepas je dia p aku nangis giler2 kart umah dalam bilik...siap macam nak golek2 laie tau....tapi dia tak tau ler...lau dia tau....nasib ler aku...aku sekarang nekad je...tak naks edih2 lagi cuma kau kena doa banyak2 agar suami aku selamat dan sihat serta pulang dengan sempurna...Mama tunggu Bie....