Sunday, March 28, 2010

Menggiler!!!!

Sume kengkwn aku cbok berfacebook...erm, yg paling teruk aku ler...mabuk FB ni.....Farmville pun cam nak giler ler pkir lau kebun aku musnah....Sume ni aku wat sebab nak ilangkan rasa rindu aku kart hubbby...arghhhhhhhh syahdu nih.....Bie,Ma rindu r........perghhhhh, bila ler leh aku lepaskn rinduku yg mencengkam di kamar hatiku (wah2....ayat berbungga2).....Sekrg ni bila mlm layan Farmville pun sampai 1 2 pagi...aku dah giler ni namanya....bial Hubby balik segalanya mungkin berubah kot....May be Kebun aku akan musnah.....sebab aku nak usahakan kebun kami....Rindu sama kamu......

Sunday, March 21, 2010

Suka Sgt2!!!!


semlm aku melayan "Karnival Evolusi KL Drift 2" kart Dataran Merdeka dgn anak Kak Ida Sjn...Afika...aku p dgn berbody guard kan 2 Kons Poyo...best giler r p pasal aku tak sangka dpt berslm ngan Farid Kamil yg sememang yer aku suka sgt2....mcm tak nak cuci tgn r....perghhhh....best2...dia dtg nek moto....aku dari jauh dah agak dia ler...nek moto biru pakai baju putih merah....aku kejar dari jauh sana...then, sampai jer dia...buka helmet...perghhhhhh aku dah rasa sesuatu yg aku suka semakin hampir ngan aku...terjerit aku tgk dia...FARID KAMIL jerit kecil aku...hahaaaaaa(ayat poyos)giler2....aku ngan Afikah tak abih2 tgk muka dia yg ensem tuh....setiap pergerakan dia aku snap...arghhhh tak sabo aku nak berslm ngan dia....dai p track aku ikut...dia p penats utama aku ikut...dia p mana pun aku ikut....last yer tak terikut dah.....aku tunggu kart moto dia je lah...lastly, masa nak balik aku nampak dia....aku dan2 ler terus bisik kart telinga dia...masa tu aku n dia jer...poerghhhhhh...dia jawab slm aku then aku rasa mcm pelakon dlm CINTA TIKAR SEJADAH rrr.....ensem2.....dia ulur tgn kart aku...slm beb....lepas aje aku dpt slm nagn dia...terus ler org ramai dtg ke arah kami.....kiranya aku bertuah ler....lihat ler pic ni....


video

Friday, March 19, 2010

..:Aku Kembali Berblog:..


Salam...Aku Kembali Berblog sebab semakin hari masa ku terluang ngan benda2 tak bagus tuk kesihatan seorg isteri org...argggghhhhh...aku teringin tuk kembali meluahkan rasa hati ini....Hari ini aku seperti minggu2 sebelum ni...hari ni aku tunggu masa nak balik umah aku di puchong...rindu kart Hubby dapat tgk umah kami cukup lah...asalkan nampak bayangan dia...aku rindu giler kart Hubby tapi apa kan daya semua ni aku korbankan sebab Hubby mencari rezeki tok kami berdua....mudah2an apa yg kami harapkan dan impikan akan tercapai....amin.....Hubby p bekerja semula stlh lama berehat...hahhahaaaaaa....last month dia p...dlm 24hb Feb 2010...dah hampir 1 bulan ler aku ditinggalkan pergi...tyapi hanya sementara sebab aku tahu Hubby pergi untuk mencari rezeki....mulai saat ini aku akan terus berusaha mencapai tahap kesabaran dlm diri untuk kebahagian kami bersama....

Wednesday, September 2, 2009

Bz...cBok...Penat..Letih..

Last week aku lik 2 kampung, letih giler..terkejar2 umah mak aku n mak Hubby...tak larat dibuatnya..nasib baik ngah CUTI BERPOSE...tak lah letih sgt...kesian tgk Bie aje...macam letih, drive laie layan kerenah aku laie...kesian sgt...aku balik kampung hari Sabtu pagi sebab Jumaat tu macam letih sgt nak gerak balik malam...samapi kampung dlm area kol 10 am...singgah gerai jualan aku....sedih tgk kurang sambutan pasal musim org belum dapat gaji n org cbok ngan belanja pose n hari raya...aku redha sebab rezeki ada di mana-mana..aku gembira sgt pasal aku baru dapat lubang supply area Kota Tinggi..supply Tudung n Brooch...peh, letih beb....nak p cari barang...pas tu anto pos laju...macam2 nak kena buat...e2 lah yang aku asyik pkir aje ni...lau leh bawak kete sepenuhnya kan senang..tak payah harapkan org...ni harapkan org kita plak makan hati...entah lah...aku pun heran, kekadang nak cakap banyak aku dah malas...paham2 sendiri ler...aku harap perniagaan aku sucsess...

Wednesday, August 26, 2009

Hubby Dah Balik!!!!!!

Tak dapat kugambarkan dengan kata2 bila terima MMS daripada Suami Tercinta...macam nak meloncat pun ada tapi memandangkan kart opis...aku batalkan ler hasrat POYO aku tuh...aku baca jer MMS tu terus aku call dia...amboi, nak wat suprise kart Mama yer Sayang...Hehehee...tak sabo nak tunggu dia sampai umah...Tapi yg sedih yer Bie balik kali Mama sambut ngan TUT...tut...kesian tgk dia...sampai umah baru Mama gtau...tgk dia frust giler...tak per Bie kejap je...sabo yer Sayang....Peh...dapat gak berpose ngan Bie...moga2 sampai raya ler dia disampingku..

Monday, August 24, 2009

Salam Ramadhan Al Mubarak

Erm...tak terlewat laie ler nak mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan...Semoga hidup kita lebih diberkati dan dilindungi Allah S.W.T..aku bercuti menyambut pose ngan Family Aku kart Kota Tinggi...this year, aku sambut sengsorg jerk...Hubby jauh tak dapat nak pose sesama...tapi dia ada ucapkan selamat berpose kart aku melalui tepon..huhuuhhhuhuhu...nangis aku syahdu sangat masa tuh...Tapi apa boleh buat, dah sebab nak mencari rezeki aku ditinggalkan sementara waktu aje...Harap2 tahun ni rezeki lebih ler...nak duit raya Sayang.....Dikesempatan ini, Aku ingin mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa kepada Suami Tercinta, Ummi Tersayang, Abg Ngah, Kak Cik & Adik Gg Tersayang...Kenkawan sekolah sume...Kengkawan Opis Kini n Dolu2...Kengkawan On9...and semua Umat Islam Di SeAntero Dunia....

Tuesday, August 18, 2009

cBok ler Ngan Keje!!!!

Hari ni memang tol2 membosankan...sampai2 aje opis macam banyak giler aku pkir sal keje...coz budak opis aku nih yg SEJAWATAN ngan aku p OUTSTATION...jadi aku yg tinggal ni jadi TENSION GILER TAHAP GABAN....benggang aku.....nak dijadikan citer...aku hanya control PERMOHONAN TIKET KE OVERSEA...tapi skrg sepanjang ketiadaan dia...aku kena uruskan yg domestik sekali..peh,rasa mcm nak gugur semua rambut2 yg ada nih...jawab call buat call macam KAUNTER TIKET JULA TIKET RAYA (bak kata APR kart opis aku nih)aku pening ler...kejap wat ni, kejap wat ni...aku kekdg tak paham sgt ler ngan org besau2 ni...mcm tak paham jerk...kejap jadi kejap x...peh, menyingga aku...tapi apa boleh buat, kita ni hanya sebesar zarah je jwtn yer...mana ada kuasa...ikutkan hati mau je menjerit sekuat2 hati tadi...nasib baik balik keje tadi p release tension kart Jalan Tar, walaupun tak berapa nak ada duit...tapi lepas ler beli sehelai PASHMINA...murah jer rege nya....RM8 je....Heheheheeh...Esok entah apa ler keje yg nak kuGILAkan lagi nih....Busan!!!!!!!!!!!